Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με αναρτήσεις στο διαδίκτυο φωτογραφιών του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και την επισήμανση πως το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα συνεχίσει το καθήκον του και δε θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή!»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στρατιωτικές ασκήσεις – με την συμμετοχή και δυνάμεων των κατεχομένων -, αρχίζει από σήμερα η Τουρκία σε περιοχές της Κύπρου.
Οι ασκήσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, και αποσκοπούν – σύμφωνα με το Τουρκικό υπουργείο άμυνας -, “στην βελτίωση της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της επιχειρησιακής ικανότητας των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας και της λεγόμενης “τδβκ” “. Στις 8 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων της Ρωσίας σε περιοχές γύρω από την Κύπρο.