Είναι μέρα συγκίνησης και υπερηφάνειας η σημερινή, μια μέρα μνήμης των πεσόντων και αγνοουμένων μας, και μια ευκαιρία να αντλήσουμε δύναμη από την ένδοξη δράση των ηρώων μας που θυσιάστηκαν για μας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, στον χαιρετισμό του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την 60η επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Ο κ. Πετρίδης συνεχάρη τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας για την άψογη διεξαγωγή της παρέλασης κάτω από αυτές τις δύσκολες, όπως είπε, συνθήκες.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού των ενόπλων δυνάμεων».

 Παράλληλα ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, λέγοντας ότι «η εδώ παρουσία του στέλνει το μήνυμα της ενότητας, της ομοψυχίας και αλληλεγγύης».

Ηχηρό μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή στέλνουν και η παρουσία του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας και του εκπροσώπου του Υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, σημείωσε ο Χαράλαμπος Πετρίδης. «Η στενή μας συνεργασία θα συνεχίσει να εμβαθύνεται» επεσήμανε.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Σε κοινό αγώνα και κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος λέγοντας ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου του, συμμετέχουν με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση στους εορτασμούς της 60ης επετείου της ανεξαρτησίας της κυπριακής Δημοκρατίας.

 Της «ανεξαρτησίας που κατακτήθηκε από τον κυπριακό λαό με πολλούς αγώνες, αυτοθυσία και ηρωισμό», όπως ανάφερε στον χαιρετισμό του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία.

Στην κοινή μας πορεία, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις και απειλές, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ότι «Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα, αποτελούν παράγοντες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».