Εκστρατεία για να κλείσουν όλοι οι ζωολογικοί κήποι στην Κύπρο ξεκινά το κόμμα για τα ζώα Κύπρου, όπως δήλωσε σε παρέμβαση του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου ανήγγειλε πως ερχόμενη Κυριακή στις 2 μετά το μεσημέρι το κόμμα θα πραγματοποιήσει, μαζί με άλλες οργανώσεις, μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, για τις συνθήκες στο ζωολογικό κήπο Λεμεσού, με αφορμή το πρόσφατο συμβάν με το θάνατο ελαφιού στο ζωολογικό κήπο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΛΑΦΙΟΥ 

 Εάν προκύψουν ευθύνες για το ατύχημα από το οποίο φαίνεται να επήλθε ο θάνατος ελαφιού που φιλοξενείτο στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο, ο οποίος καταγράφηκε την 9η Δεκεμβρίου 2022, αυτές θα αποδοθούν, αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζοντας παράλληλα βαθιά θλίψη για το περιστατικό.

Ο Δήμος Λεμεσού προσθέτει πως εν αναμονή της νεκροψίας, που θα διενεργηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες προκειμένου να διαφανεί πέραν πάσης αμφιβολίας η αιτία θανάτου του ζώου, έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή, σχετικές έρευνες.

Οι ενδείξεις από την προκαταρτική διερεύνηση του θλιβερού συμβάντος, δείχνουν ατύχημα καθώς ως φαίνεται τα κέρατα του ελαφιού παγιδεύτηκαν στην περίφραξη του χώρου που ζούσε και παρά το γεγονός ότι το προστατευτικό πλέγμα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές.

Ο Δήμος Λεμεσού, αναφέρει πως θέτοντας ως προτεραιότητα την ευημερία των ζώων και επειδή αφουγκράζεται την απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών για ριζικές αλλαγές στον Ζωολογικό Κήπο, βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης και αξιολόγησης του και ετοιμάζεται να εισέλθει σε διάλογο με τους πολίτες για το μέλλον του.

Ο Δήμος Λεμεσού τονίζει πως θέτει ως προτεραιότητα την ευημερία των ζώων και εκφράζει λύπη «για την όποια προσπάθεια εκμετάλλευσης του περιστατικού» όπως αναφέρει.