Φωτογραφία αρχείου

Για το αποχετευτικό λυμάτων της Παλώδιας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του ΣΑΛΑ και του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας, στις αρχές της εβδομάδας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Τσουλόφτας, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Βρυωνίδης και η Τεχνικός Μηχανικός, Χριστίνα Παπαδοπούλου και εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας, ο Πρόεδρος Πάμπος Ζορμπάς και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας.

Όπως λέχθηκε στη συνάντηση, αναμένεται άμεσα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για πρόσληψη Συμβούλων, οι οποίοι θα προβούν στον λεπτομερή σχεδιασμό του Έργου, η αξία του οποίου υπολογίζεται γύρω στα €7.5 εκατομμύρια.

Ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ, Γιάννης Τσουλόφτας, ανέφερε στον σταθμό μας πως εντός Νοεμβρίου θα προκηρυχθεί η προσφορά για τους συμβούλους, που αναμένεται να πιάσουν δουλειά αρχές του 2021.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως εντός του 2022 θα τεθεί η εκτέλεση του έργου σε εργοληπτική εταιρεία.

Η συνολική διάρκεια αναμένεται να είναι 53 μήνες, στην οποία περιλαμβάνονται οι περίοδοι ετοιμασίας των μελετών, προκήρυξης του Διαγωνισμού για το κατασκευαστικό Συμβόλαιο και τις κατασκευαστικές εργασίες.

Ο κ. Τσουλόφτας επισήμανε ότι ενδεχομένως και νωρίτερα να έχει αποχετευτικό η Παλώδια αφού, όπως επισήμανε, μέρος του έχει ήδη ξεκινήσει να εκτελείται με την κατασκευή της 1ης φάσης του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά που περιλαμβάνει την τοποθέτηση του αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα από την Παλώδια στο εργοστάσιο επεξεργασίας τους.

Χάρης Παναγιώτου