Καμπανάκι σήμανε στο Υπουργείο Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως στην πόλη της Λεμεσού.

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χθες απηύθυνε νέα έκκληση προς όλους να τηρούν τα πρωτόκολλα, να φορούν τις μάσκες τους και να είναι δυνατοί.

Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα και 51 την Τετάρτη, για να εκτοξευθούν την Πέμπτη σε τριψήφιο αριθμό, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμοδίων.

Ο Υπουργός Υγείας αναμένεται σήμερα να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, θορυβημένος από τις επικίνδυνες εξελίξεις, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό αύριο Σάββατο, στις 10 και 30 το πρωί και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να υπάρξουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει η επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, γίνονται σκέψεις να ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα κλείσιμο καφετεριών από τις 7 το βράδυ, ενώ για την ώρα δεν συζητείται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή επιβολής lockdown, στη μορφή που το ζήσαμε τον περασμένο Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, ο κατάλογος με τα κρούσματα σε όλη την Κύπρο και κυρίως στη Λεμεσό, αυξάνεται.

Χθες, είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κρατούμενο στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό 30 άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Πρόκειται για αστυνομικούς του ΤΑΕ και του ΟΠΕ, αστυνομικούς στα κρατητήρια, δικηγόρους, συγκρατούμενους και άλλους.

Ο κρατούμενος από τη Λεμεσό οδηγήθηκε χθες στα κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς, τα οποία έχουν οριστεί ως κρατητήρια αναφοράς.

Δύο κρούσματα κορωνοϊού, που σχετίζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εντοπίστηκαν στην επαρχία Λεμεσού.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε πυροσβέστη που υπηρετεί στο σταθμό του Αγίου Νικολάου και το δεύτερο στον Κεντρικό πυροσβεστικό σταθμό «Βασίλης Κρόκος».

Αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα, ούτως ώστε να γίνει απολύμανση των χώρων, ενώ όλοι οι πυροσβέστες που βρίσκονταν σε βάρδια μαζί με τους συναδέλφους τους που εντοπίστηκαν θετικοί, έχουν ήδη τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Το Κεντρικό Ταχυδρομείο στη Λεμεσό, ο Φόρος Εισοδήματος και το Τμήμα Τελωνείου παρέμειναν σήμερα κλειστά μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Αναφοράς διακομίσθηκε νεαρός νοσηλευτής από την Πάφο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο νοσηλευτής, ο οποίος εργάζεται στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς, παρουσίασε συμπτώματα με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Ήδη στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς τέθηκαν σε καραντίνα δύο γιατροί και νοσηλευτές, ενώ η λίστα ιχνηλάτησης είναι αρκετά μεγάλη, αφού τις προηγούμενες ημέρες ο νοσηλευτής μετείχε σε δεξίωση αρραβώνων, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Στην Πάφο, ανέστειλε σήμερα τις εργασίες του το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλό του.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, το κατάστημα 664 (Coral Bay) στην Πάφο, της Τράπεζας Κύπρου, αναστέλλει τις εργασίες του λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το πρωί ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με την ΠΟΦΕΝ, μετά τα πολλά κρούσματα ανάμεσα σε φοιτητές -κυρίως στη Λεμεσό- και συμφώνησαν όπως η ΠΟΦΕΝ ενημερώσει άμεσα τα μέλη της, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει εκστρατεία με σποτάκια και με μήνυμα «διασκεδάζουμε υπεύθυνα».

Εξάλλου, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την έξαρση της πανδημίας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν έχουμε περιστατικά μετάδοσης στον σχολικό χώρο.

Ο Υπουργός απευθύνει έκκληση στους γονείς για περιορισμό ή και αποφυγή της συμμετοχής των παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες ενεργοποιείται μηχανισμός εποπτείας πρωτοκόλλων στα σχολεία.