Γυναίκες από όλη την Κύπρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Είναι η ώρα» και διέκοψαν όποια εργασία έκαναν για μία ώρα, από τις 11 μέχρι τις 12 το μεσημέρι, συμμετέχοντας στην παγκύπρια στάση εργασίας. Η πρωτοβουλία «Είναι η Ώρα» ζητά για τις γυναίκες της Κύπρου όλα τα δικαιώματα που τους αφορούν μέσω του συνθήματος «Ελάτε να δείξουμε την παρουσία μας διά της απουσίας μας».

Ανθρώπινες αλυσίδες σχηματίστηκαν σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία, η αλυσίδα ξεκίνησε από το Ανώτατο Δικαστήριο, πέρασε από τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στο Προεδρικό. Στην Λεμεσό η αλυσίδα σχηματίστηκε έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν βουλευτές από όλα σχεδόν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Οι γυναικείες και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου αξιώνουν τερματισμό κάθε μορφής βίας, ισότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μηδενική ανοχή στον σεξισμό, τις διακρίσεις, τα έμφυλα στερεότυπα, εφαρμογή των νομοθεσιών και δημιουργία δομών προστασίας και στήριξης, κατοχύρωση των δικαιωμάτων, εξάλειψη όλων των διακρίσεων στον χώρο εργασίας.