Με στόχο την προσωρινή στέγαση μεταναστών και προσφύγων – δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών εγκαινίασαν σήμερα τη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας.

Η δημιουργία και λειτουργία της δομής που βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος MiHub και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το CARDET, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το υποστατικό παρέχει δωρεάν προσωρινή φιλοξενία σε αιτητές ασύλου και δικαιούχους διεθνούς προστασίας ή αναγνωρισμένους πρόσφυγες, με προτεραιότητα σε ευάλωτα άτομα. Το κτίριο διαθέτει χώρους για τη φιλοξενία 8 έως 12 ατόμων.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Στέφανος Σπανέας, ανέφερε ότι το υποστατικό ανταποκρίνεται στις συνεχείς ανάγκες στέγασης των μεταναστών. Στόχος -όπως είπε- είναι η συχνή εναλλαγή φιλοξενουμένων, ώστε να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο οποίος τόνισε τη σημασία συμμετοχής των πανεπιστημίων στη διαχείριση κρίσεων.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι χορηγοί και υποστηρικτές του έργου.