Θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή Ελέγχου όσο και μετά το πέρας αυτής, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σε γραπτή απάντησή του προς το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, “το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι μπορεί να αξιοποιήσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ένα θέμα που έχει συζητηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, με την κορύφωσή του μάλιστα να συμβαίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2021, τα αποτελέσματα των οποίων είναι καλά γνωστά”.

“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ πως οι αποκαλύψεις του Al Jazeera δεν αφορούσαν μέλη της Κυβέρνησης ή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Βουλευτή του ΑΚΕΛ”, πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Επεσήμανε πως “όσον αφορά τον ισχυρισμό στην έκθεση για απώλεια εσόδων από την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα, πρόκειται για υλοποίηση από πλευράς της Κυβέρνησης της σχεδόν ομόφωνης, συμπεριλαμβανομένου των θετικών ψήφων του ΑΚΕΛ, απόφασης που έλαβε το 2016 η Βουλή των Αντιπροσώπων”.

“Συνιστούμε στο ΑΚΕΛ να αναμένει μέχρι αύριο, όταν θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης στην Επιτροπή Ελέγχου όσο και μετά το πέρας αυτής”, κατέληξε ο κ. Πελεκάνος.

Πηγή: ΚΥΠΕ