Ο πρόεδρος της ΚΟΤΟΞ, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, με ανακοίνωση του αναφέρετε με λεπτομερή τρόπο στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας στο άθλημα της τοξοβολίας.

Αναλυτικά:
“Είτε μας έπεισαν για τον κορονοϊό είτε όχι, είτε αυτός ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος ή όχι ένα είναι το σίγουρο ότι ο λαός
παραμένει έρμαιο των κυβερνήσεων και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των προστίμων.
Οφείλουμε να μην κάνουμε εξυπνάδες και να προστατέψουμε όσους βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες. Εκτιμώ με αυτά και με αυτά ότι δύσκολα θα επανεκκινήσει ο αθλητισμός και ακόμη πιο δύσκολα θα διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα των ομοσπονδιών και δη οι Διεθνείς Αγώνες. Τα αεροδρόμια για κάποιους προορισμούς είναι κλειστά και τα τεστ κορονοϊού απαραίτητα συν η αναμονή των αποτελεσμάτων και πιθανές καραντίνες. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και θα πράξουμε τα δέοντα.
Κάποιοι με μηνύματα ή και επιστολές και τηλεφωνήματα συνεχίζουν να λειτουργούν ανεύθυνα, να πιέζουν ή να απειλούν την ομοσπονδία για να ρίχνουν όσο περισσότεροι αθλητές και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο της ομοσπονδίας, αλλά και να δοκιμάζουν την υπομονή μας. Η τοξοβολία είναι ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα και μέλος του παραολυμπιακού κινήματος, δεν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας λέει και πράττει ότι θέλει. Ως Δ.Σ. έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε όσα παραλάβαμε, να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα αλλά και να τηρήσουμε την τάξη και την ασφάλεια του υπέροχου κόσμου της τοξοβολίας. Τηρούμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται και απαιτούνται και αυτό παροτρύνουμε να πράξετε κι εσείς στις προπονήσεις των Σωματείων σας. Η κατάσταση είναι ρευστή και πολύ δύσκολη και ήρθε η ώρα όλοι μαζί να προστατέψουμε το δάσος και όχι ο καθένας το δικό του δέντρο. Ήρθε η ώρα να βλέπουμε το κοινό όφελος και όχι το μικροσωματειακό μας συμφέρον.
Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν οι αθλητές που θα προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι να σημειωθεί ούτε αυτοί ξέρουμε εάν θα πραγματοποιηθούν. Τέλος ναι δώσαμε βάση στην πειθαρχία, την ευπρέπεια, την αθλητοπρέπεια και το ευ αγωνιζεσθαι. Όσοι δεν μπορούν να τα έχουν όλα αυτά στην αγωνιστική τους φαρέτρα δεν έχουν θέση ούτε στην τοξοβολία ούτε στον αθλητισμό.
Σας εγγυώμαι ότι ακόμη και τα πρωταθλήματα να σταματήσουν εκ νέου η Ομοσπονδια θα συνεχίσει να μεγαλώνει αφού το ΔΣ στα πλείστα θέματα ομόφωνα συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης του αθλήματος. Μην ξεχνάτε ότι λάθη κάνουν όσοι εργάζονται και εμείς εργαζόμαστε πολύ άρα κάνουμε περισσότερα λάθη και μέσα από αυτά μαθαίνουμε.
Υπενθυμίζω ότι θα πραγματοποιηθούν επιτέλους τα σεμινάρια κριτών, τα σεμινάρια προπονητών, σεμινάρια αθλητικής διοίκησης για τους παράγοντες Σωματείων, ενώ συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε δημιουργώντας τα γήπεδα όπως τα ανακοινώσαμε. Βάλαμε επίσης ξανά στον χάρτη της Λεμεσού νέες τοποθεσίες για να κάνουμε κι εκεί νέες συναντήσεις, αφού η Αμμόχωστος, η Λάρνακα, η Λευκωσία έχουν ήδη εγκαταστάσεις, ενώ βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο με την εξεύρεση χώρου και στην Πάφο. Το ξεκαθαρίζω ακόμη μια φορά, χωρίς ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, όλα με χρήματα που βρίσκουμε από χορηγούς και κοινότητες, καθώς και με την συμβολή της Ομοσπονδίας από δικές μας προσπάθειες λόγω της ορθής οικονομικής διαχείρισης.
Τέλος, εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της ετήσιας Γενικής συνέλευσης η οποία υποχρεωτικά θα είναι και καταστατική ώστε να ενταχθούν στα άρθρα συγκεκριμένα κεφάλαια και παράγραφοι του Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης.”