Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ» στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ένας μαθητής της 7ης τάξης (14 ετών) εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στις 8:30 το πρωί και άρχισε να πυροβολεί.
Τα σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν επτά τραυματίες, μαθητές και καθηγητές, ενώ γίνονται αναφορές για οκτώ νεκρούς.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί, μεταξύ των οποίων και μια δασκάλα που φέρεται να κατέληξε στα επείγοντα.
Ο δράστης, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μετά την επίθεσή του, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και φέρεται να πυροβόλησε με το όπλο του πατέρα του. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν υποδειγματικός μαθητής και παιδί γιατρού, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Δέκα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σχολείο, ενώ πολλοί γονείς έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και περιμένουν με αγωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά αρχικά νόμιζαν ότι κάποιος πετούσε κροτίδες και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων, ο μαθητής που πυροβόλησε δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανέναν.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών, «μέλη του υπουργείου Εσωτερικών στο Βελιγράδι ενημερώθηκαν ότι σήμερα το πρωί στις 08:40 σημειώθηκε πυροβολισμός στο Δημοτικό Σχολείο στο Vračar.
Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι η αστυνομία έστειλε όλα τα διαθέσιμα περιπολικά και συνέλαβε τον ύποπτο ανήλικο, μαθητή της έβδομης τάξης, ο οποίος, όπως υποψιάζεται, πυροβόλησε με το όπλο του πατέρα του τους μαθητές και φύλακες της ασφάλειας του σχολείου».
«Πυροβόλησε τη δασκάλα επειδή πήρε μονάδα»
Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που έρχονται στο φως, ο δράστης «πήρε μονάδα στην ιστορία και μετά τρελάθηκε. Πυροβόλησε την δασκάλα Ιστορίας στο γραφείο και μετά και τους φίλους του. Τα είχε όλα Α (σε βαθμούς) και όλοι τον λέγαμε σπασίκλα», λένε οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου.