Κλείνει το Παιδιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς παιδίατρος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα νοσηλεύονται αρκετά παιδιά, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο η γιατρός να ήρθε σε επαφή και με νεογέννητα στο Μαιευτικό Τμήμα. 

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, ότι η γιατρός που επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα, συμμετείχε χθες σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε κλειστή αίθουσα του νοσοκομείου, παρουσία δεκάδων συναδέλφων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παιδίατρος είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα και όταν επέστρεψε παρουσίασε συμπτώματα. Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έχουν αρχίσει τις διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών της γιατρού. 

Νέο κρούσμα στις Βάσεις

Σε μια άλλη εξέλιξη, σε αυτοπεριορισμό βρίσκεται το μέλος της κοινότητας των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου που βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό, ενώ παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα.
 
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα μέλος της κοινότητας των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου, που έχει μόνιμη βάση στο Ακρωτήρι, έχει βρεθεί θετικό στην εξέταση του COVID 19. To άτομο βρίσκεται επί του παρόντος σε αυτοπεριορισμό και παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων.
 
Προστίθεται ότι ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων εντός των Βάσεων, ανέρχεται σε τρία. 
 
Αναφέρεται ακόμη ότι δεν θα εκδοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ οι Βρετανικές Βάσεις λένε ότι συνεχίζουν να ευθυγραμμίζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της ασθένειας.