Χιλιάδες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και αυτοτελώς εργαζόμενοι, αδημονούν για τις επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σε σχέση με την συνέχιση των σχεδίων στήριξης του Υπουργείου Εργασίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση το συντομότερο. Δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν από το ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε σήμερα από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα, Αιμυλιανίδου, για τα αποτελέσματα της έκτακτης σύσκεψης που έγινε χθες για το θέμα των σχεδίων στήριξης στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα σχέδια στήριξης θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο, υπό διαφορετική μορφή, αφού αυτή τη φορά η στήριξη θα είναι πιο στοχευμένη.

Δεδομένη θα είναι η βοήθεια σε ξενοδόχους αλλά και στην ευρύτερη τουριστική βιομηχανία, όπως κέντρα εστίασης στις παραλιακές περιοχές ή καταστήματα που πωλούν προϊόντα σε τουρίστες.

Δυστοκία προκαλεί η αβεβαιότητα που υπάρχει στον τομέα τουρισμού, αφού αρκετοί ξενοδόχοι δεν γνωρίζουν ακόμα εάν θα λειτουργήσουν τις μονάδες τους.

Σύμφωνα με κάποια σενάρια, ενδέχεται να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των ξενοδοχείων ανά μήνα και αναλόγως της πληρότητάς τους.

Η βιομηχανία γύρω από τις εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσεις είναι ένας άλλος τομέας που αναμένεται ότι θα τύχει στήριξης.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την τρίτη περίοδο

Σήμερα στις δώδεκα τα μεσάνυχτα εκπνέει η υποβολή αιτήσεων για τα πέντε σχέδια στήριξης του Υπουργείου Εργασίας για την τρίτη περίοδο. Όπως πληροφορούμαστε, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα αρχίσουν οι πληρωμές για τα πέντε σχέδια.

Το Υπουργείο Εργασίας, από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα, θα προχωρήσει σε πληρωμές για περιορισμένο αριθμό αιτήσεων για την πρώτη και την δεύτερη περίοδο που, για διάφορους λόγους, ήταν προβληματικές.