Έργα που εκκρεμούσαν τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, είναι έτοιμα μετά από καιρό να ανοίξουν για το κοινό. Όπως πληροφορούμαστε, στην κυκλοφορία θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από μήνες εργασιών, τμήμα της οδού Ομήρου παρά την πλατεία Ελευθερίας, που αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει απρόσκοπτη διέλευση στα οχήματα από την Ομήρου προς τη Σαλαμίνος. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο, ο χώρος στάθμευσης 147 θέσεων κάτω από τον δρόμο, στο επίπεδο της τάφρου της πλατείας, αφού ακόμα εκκρεμεί η σήμανση.

Με την ολοκλήρωση των έργων στην οδό Ομήρου, η κατασκευάστρια εταιρεία θα αρχίσει την κατασκευή των χώρων εστίασης της πλατείας Ελευθερίας εκ μέρους του Δήμου Λευκωσίας, ο οποίος λόγω διαφωνιών απομάκρυνε τον προηγούμενο εργολάβο και τον αρχιτέκτονα.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκαν στην κυκλοφορία από την προηγούμενη εβδομάδα οι οδοί του εμπορικού τριγώνου Στασικράτους, Μνασιάδου, Ζήνας Κάνθερ και οι γύρω παράδρομοι. Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε τις αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τα έργα ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου της Λευκωσίας μεταφέρονται πλέον σταδιακά στη λεωφόρο Μακαρίου Γ’ και στις παρόδους της. Όπως πληροφορούμαστε, το έργο της δεύτερης φάσης, που αναμένεται να διαρκέσει για αρκετούς μήνες, θα αρχίσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα εκτελείται τμηματικά αρχής γενομένης από τα φώτα της Αστυνομίας του Λυκαβηττού με κατεύθυνση προς το City Plaza.

Ανησυχίες εξέφρασαν στον σταθμό μας καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι αναμένουν ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη των έργων.

Δημήτρης Στρατής