Πολίτες ορεινών κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν, αν το επιθυμούν, από ομάδα ιατρών εν όψει ευρωπαϊκού προγράμματος, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολεμιδιών, Μάριου Κουκλή.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο κ. Κουκλή, σε συνεργασία με ιδιωτική κλινική, κινητή μονάδα ιατρών η οποία περιλαμβάνει καρδιολόγο, ακτινολόγο, παθολόγο και ορθοπεδικό, θα ξεκινήσει από τις 6 Μαρτίου, από το Πραστειό Αυδήμου, τις εξετάσεις σε κατοίκους και σε περίπτωση που βρεθεί οποιοδήποτε νόσημα, να αποταθούν στον προσωπικό τους ιατρό για παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς.

Ο κ. Κουκλή τόνισε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και οι ιατροί καθώς και η κλινική θα εξετάσουν κατοίκους των κοινοτήτων Πραστειό Αυδήμου, Πάχνα, Αλέκτορα, Πλατανίσκια, Ανώγυρα, Άγιος Θωμάς και Παραμάλι, αφιλοκερδώς.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το είδε πριν από τρία χρόνια σε συνέδριο για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν εφικτή η πραγματοποίησή του, λόγω ότι δεν υπήρχε κονδύλι.