Έξω από το επαρχιακό γραφείο Παιδείας διαμαρτυρήθηκαν οι οργανωμένοι γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό, στις 10 το πρωί, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το παρατεταμένο κλείσιμο των δημοτικών στη Λεμεσό.

«Η παιδεία δεν είναι επαρχιακό προνόμιο», «Διασφαλίστε το άνοιγμα το σχολείων», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κρατούσαν οι Οργανωμένοι Γονείς.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας παρέδωσε υπόμνημα στον επαρχιακό λειτουργό δημοτικής εκπαίδευσης. Στο υπόμνημα κατατίθενται εισηγήσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών, όπως τοποθέτηση μονών θρανίων, μείωση αριθμού μαθητών στις αίθουσες, τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων εξαερισμού, ενώ όταν εντοπίζεται κρούσμα σε μια τάξη, τονίζεται πως πρέπει να τίθενται αυτόματα όλα τα παιδιά του τμήματος σε περιορισμό ως στενές επαφές.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού, Σωτήρης Χριστοφή, στόχος των γονιών είναι να αποτρέψουν οποιαδήποτε άλλη σκέψη για παράταση του κλεισίματος των σχολείων της Λεμεσού.