Πανέτοιμα είναι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για να υποδεχθούν από τα μέσα Μαΐου, αυξημένο αριθμό πτήσεων και χιλιάδες επιβάτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, στο ΚΥΠΕ, έγιναν αρκετές συσκέψεις και η απαραίτητη προετοιμασία έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι η ροή των επιβατών θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Όπως εξήγησε, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Καινοτομίας βελτιώνεται και το cyprusflypass, ούτως ώστε να επισπεύδεται και η συγκεκριμένη διαδικασία.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, συνέχισε, «οι πτήσεις από 50 – 60 την εβδομάδα θα φτάσουν στις 160, ενώ από τον Απρίλιο θα φτάσουμε τις 240».

Ο κύριος Καρούσος ανέφερε ότι αναμένουμε τουρίστες στην Κύπρο από τα μέσα Μαΐου, αφού οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος θα είναι πιλοτικοί, ούτως ώστε να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν κανονικά όλα τα πρωτόκολλα της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «υπάρχει ενδιαφέρον για κάθοδο τουριστών στην Κύπρο από το Ισραήλ και άλλες Αραβικές χώρες.

Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και από αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να ενισχύσουν τη βάση τους στη Λάρνακα με περισσότερα αεροπλάνα και πτήσεις, επειδή θεωρούν ότι με βάση το πρωτόκολλο που έχει η Κύπρος, προσφέρεται στους επιβάτες τους αλλά και στις ίδιες τις εταιρείες σταθερότητα, κάτι που θέλουν να αξιοποιήσουν.

Ανέφερε, επίσης, πως «φέτος θα υπάρχουν πτήσεις από την Κύπρο προς διάφορους προορισμούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού, που δεν είχαμε μέχρι σήμερα ή που δεν υπήρχε επαρκής συνδεσιμότητα. Μεταξύ άλλων προορισμών, προβλέπεται ότι θα υπάρχουν πτήσεις από την Κύπρο και προς τη Γαλλία».

Ερωτηθείς για το θέμα του «πράσινου πιστοποιητικού», ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε πως «υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα συναρμόδια Υπουργεία και ότι ως Κυπριακή Δημοκρατία καταθέσαμε τις απόψεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα και γίνεται διαβούλευση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναμένουμε, κατέληξε ο Γιάννης Καρούσος, «τις τελικές αποφάσεις, αφού θεωρούμε ότι το «πράσινο πιστοποιητικό» θα βοηθήσει στην ελεύθερη διακίνηση πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.