Αφάνταστη ταλαιπωρία βιώνει ζευγάρι από τη Λάρισα, καθώς τους δόθηκε λάθος μωρό στο μαιευτήριο.  Οι γονείς αντιλήφθηκαν έγκαιρα το λάθος, ζητούν όμως εξέταση DNA για να σιγουρευτούν ότι αυτή τη φορά κρατούν στα χέρια τους το δικό τους κοριτσάκι.

Η 30χρονη γέννησε στις 18 Αυγούστου σε ιδιωτική μαιευτική κλινική στη Λάρισα. Όπως αναφέρουν Ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, κράτησε στην αγκαλιά της το μωρό της και το θήλασε, το ζευγάρι έβγαλε φωτογραφίες, τις έστειλε στους συγγενείς, ωστόσο την επόμενη ημέρα…τα πάντα άλλαξαν.  Όπως αποδείχθηκε το κοριτσάκι που επί μία ολόκληρη ημέρα νόμιζαν ότι ήταν το δικό τους, ήταν τελικά παιδί κάποιας άλλης γυναίκας που γέννησε την ίδια ημέρα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega Ελλάδος ο πατέρας του παιδιού, «το μωρό είχε το δικό μας το καρτελάκι, δε δώσαμε πολλή σημασία εκείνη την στιγμή και οκ έγραφε το όνομά της. Στείλαμε φωτογραφίες στους συγγενείς μας, το θήλασε κιόλας η γυναίκα μου κανονικά. Την άλλη μέρα το πρωί, μας φέρνουν ένα άλλο μωρό. Το βλέπουμε καλά – καλά και λέμε: ‘τι γίνεται; Κάτι δεν πάει καλά’. Βγαίνω έξω στον διάδρομο και βλέπω το υποτιθέμενο δικό μας μωρό ας πούμε, να κατευθύνεται αλλού και εγώ έχω πάθει σοκ… και μας λέει η μαία: ‘το χθεσινό, ήταν άλλο μωρό’. Δηλαδή το δικό μας μωρό πήγε αλλού», ανέφερε ο πατέρας.

Παραμένουν σε σοκ και ζητούν εξέταση DNA

Σύμφωνα με το Protothema, οι  γονείς παραμένουν αναστατωμένοι από την άνευ προηγουμένου περιπέτεια που πέρασαν.  «Εγώ έχω και μια απώλεια μνήμης από το σοκ. Κάποια πράγματα δεν τα θυμάμαι. Με το που γέννησα, το είδα μετά που μου το έφεραν έτσι καθαρό και ντυμένο, δεν μου πήγε το μυαλό ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά έρχεται την επόμενη ημέρα και βλέπω ένα μωρό και λέω: ‘ξεπρήστηκε;’, λέω: ‘κάτι έπαθε το παιδί’. Από την μια κάτι… δεν βλέπω τα ίδια, λέω «εντάξει, μπορεί και να είναι επειδή γέννησα τώρα, να είμαι κουρασμένη, να μην το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα’», λέει η μητέρα.

Οι γονείς ζητούν να γίνει εξέταση  DNAστο μωρό για να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους έφεραν τελικά στο μαιευτήριο, είναι πράγματι το δικό τους.

Η θέση της κλινικής

Σε επικοινωνία του Mega Ελλάδος με την κλινική, η οι υπεύθυνοι έδειξαν την ενόχλησή τους, αφού, όπως είπαν, οι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε δικαστές ούτε εισαγγελείς. Ωστόσο, επιφυλάχτηκαν για επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.