Αναμένουμε να δούμε στην πράξη και με τον διορισμό του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, επί της ουσίας την εποικοδομητική στάση που θα πρέπει να δείξει και η άλλη πλευρά ως προς τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο ΚΕ, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Κληθείς, στην ενημέρωση των λειτουργών του Τύπου για θέματα επικαιρότητας, να σχολιάσει τις πληροφορίες περί συστάσεων Ερντογάν προς Τατάρ για το Κυπριακό, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι έχουν δει κι αυτοί τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά τους ενδιαφέρει η «στάση επί της ουσίας στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων»

Στην παρατήρηση ότι έχουμε το όνομα του Απεσταλμένου του ΓΓ, το «ναι» των δύο πλευρών αλλά όχι την επίσημη ανακοίνωση και γιατί αυτή καθυστερεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι με βάση την ενημέρωση που έχουν η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών από πλευρά του ΓΓ κι από τις αρχές του νέου χρόνου η απεσταλμένη θα μπορεί να ξεκινήσει τις επαφές της.
Κληθείς να πει εάν η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει στο ποιοι θα είναι οι όροι εντολής της Απεσταλμένης, είπε ότι οι όροι εντολής είναι συγκεκριμένοι κι απορρέουν από τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Ο ίδιος ο ΓΓ είναι δεσμευμένος από αυτά, πόσο μάλλον ο Απεσταλμένος του, σημείωσε.
Για το αν περιλαμβάνεται χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση των καθηκόντων της Απεσταλμένης, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι δεν έχουν υπόψην τους κάτι τέτοιο και σημείωσε ότι η Απεσταλμένη θα διερευνήσει την προοπτική επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ.