Στη διάσωση δύο Σύρων από σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο, τρία ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, προχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.
 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το ΚΣΕΔ αναφέρει ότι έλαβε στις 06:48 πληροφορία, ότι μικρό σκάφος με 2 άτομα βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, 3 Ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Μετά τη λήψη της πληροφορίες, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή το ταχύπλοο σκάφος «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το οποίο ρυμούλκησε το κινδυνεύον σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.
 
Οι 2 διασωθέντες, Συριακής καταγωγής, παραλήφθηκαν από ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας για προληπτικό έλεγχο, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων για εξάπλωση του κορωνοϊού. Για το συμβάν ενημερώθηκαν επίσης, όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για την περαιτέρω διαχείριση των διασωθέντων και τις ενέργειες αρμοδιότητας τους.