Στις 12 καταγγελίες πολιτών και 4 καταγγελίες υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο 1.055 ελέγχων παγκύπρια για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, υπήρξαν 5 καταγγελίες για μη κατοχή κυπριακής κάρτας πτήσης (CyprusFlightPass).

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στη Λευκωσία διενεργήθηκαν 115 έλεγχοι και έγιναν 7 καταγγελίες πολιτών και καμία σε υποστατικά, ενώ στη Λεμεσό έγιναν 167 έλεγχοι με 1 καταγγελία σε υποστατικό και καμία σε πολίτη.

Στη Λάρνακα, έγιναν μόνο δύο καταγγελίες πολιτών από σύνολο 153 ελέγχων, ενώ στην Πάφο έπειτα από 116 ελέγχους έγιναν 3 καταγγελίες υποστατικών.

Στην Αμμόχωστο διενεργήθηκαν 286 έλεγχοι με 3 καταγγελίες πολιτών, ενώ στην περιοχή Μόρφου μετά από διενέργεια 161 ελέγχων δεν υπήρξε καταγγελία.

Καταγγελίες υποστατικών Πάφου

Σε σχέση με τις 3 καταγγελίες υποστατικών στην Πάφο, οι ιδιοκτήτες των δυο καλούνται να πληρώσουν εξώδικο 500 ευρώ ενώ στην τρίτη περίπτωση θα σχηματιστεί φάκελος και η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε ο διαχειριστής κουρείου, ο οποίος δεν διέθετε στο κατάστημα του θερμόμετρο και αντισηπτικό, ενώ δεν τηρούσε ούτε βιβλίο για τα ραντεβού των πελατών με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός στο κατάστημα.

Επίσης, καταγγέλθηκε ιδιοκτήτης εστιατορίου επειδή οι υπάλληλοι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες.

Στην τρίτη περίπτωση, ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου αναψυχής καταγγέλθηκε επειδή δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας. Θα σχηματιστεί φάκελος και η υπόθεση θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. 

ΚΥΠΕ