Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και τέσσερις ημέρες το “BAO Financial T20 Cup” που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Κρίκετ στον Ύψωνα.

Πρόκειται για τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν συνολικά τέσσερις κυπριακές ομάδες και που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κρίκετ.  Οι αγώνες ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου. Οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 9:00-18:00, ενώ αύριο στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης μεταδίδονται ζωντανά μέσω του επίσημου καναλιού που διατηρεί στο YouTube το European Cricket Network, έχοντας μάλιστα και χιλιάδες προβολές! Υπεύθυνη για τη μετάδοση των αγώνων είναι η κυπριακή παραγωγή Michael Mavrikios Productions.

Το European Cricket Network υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κρίκετ που μεταδίδει τη συγκεκριμένη διοργάνωση ελπίζοντας να βελτιώσει τις σχέσεις της με την κυπριακή Ομοσπονδία Κρίκετ, αλλά και να προβάλει το Ευρωπαϊκό Κρίκετ γενικότερα.

Επίσης, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Χουσέιν, από το 2022 οι κυπριακές ομάδες κρίκετ θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο European Cricket League. Όσοι ασχολούνται με το άθλημα παρομοιάζουν αυτή την διοργάνωση με το Τσάμπιονς Λιγκ.

* Σημαντικό να αναφερθεί πως η Κυπριακή Ομοσπονδία Κρίκετ μέχρι στιγμής δεν υπάγεται στον ΚΟΑ, όμως οι δύο πλευρές είναι σε επικοινωνία και όπως μαθαίνουμε είναι πολύ πιθανό η Κυπριακή Ομοσπονδία Κρίκετ να περάσει κάτω από την ομπρέλα του ΚΟΑ πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Κωνσταντίνος Νικολάου