Την εκτίμηση ότι σε περίοδο τριών εβδομάδων θα επανέλθουμε επιδημιολογικά στην πρότερη κατάσταση πριν την έξαρση των κρουσμάτων στην Λεμεσό, διατύπωσε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα προστασίας που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δρ Κωστρίκης εξέφρασε ανησυχία για τα τελευταία 25 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στις ελεύθερες περιοχές, προσθέτοντας ότι είναι πολύ υψηλός αριθμός, αν και τα περισσότερα κρούσματα είναι από ιχνηλατήσεις.

 “Όπως είχαμε την κανονική επιδημιολογική καμπύλη που έφθασε στο ύψος της και μετά είχε μια φθίνουσα πορεία, θέλω να δω το ίδιο και με αυτή τη μικρή καμπύλη που έχει να κάνει κυρίως με την αναζωπύρωση που είχαμε στη Λεμεσό”, πρόσθεσε. 

 Ο κ. Κωστρίκης είπε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα σε όλες τις πόλεις.

 Ο Καθηγητής Κωστρίκης είπε, επίσης, ότι αυτή την περίοδο έχουν προσβληθεί από τον ιό άτομα νεαρότερης ηλικίας.

«Φαίνεται ότι επιδημιολογικά έχουμε νεαρότερα άτομα, που έχει να κάνει με την επιδημιολογία της μετάδοσης. Δεν υπάρχει ένδειξη γενετικού υποβάθρου γι αυτό το θέμα, επομένως είναι πιο νεαρά αλλά, κατά την άποψή μου, είναι θέμα χρόνου οι λοιμώξεις να μεταφερθούν και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, λόγω του ότι είναι μικρής ηλικίας, που προφανώς θα έχουμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ότι θα μείνει έτσι, αλλά αυτό θα αλλάξει», επεσήμανε.