Την άποψη ότι οι νέες δειγματοληψίες που αναμένεται να γίνουν στη Λεμεσό για τον κορωνοϊό θα πρέπει να είναι πιο στοχευμένες και πιο αντιπροσωπευτικές από την προηγούμενη φορά, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να βγουν πιο αντικειμενικά συμπεράσματα για την κατάσταση στην πόλη.

Παράλληλα, ο κύριος Νικολαΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση των ελέγχων γιατί με αυτό τον τρόπο, όπως είπε, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν τα μέτρα που λαμβάνονται μέχρι στιγμής, είναι αποτελεσματικά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού επεσήμανε, ακόμη, ότι είναι άδικο να κατηγορείται η Λεμεσός για τα αυξημένα κρούσματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες αφού, όπως είπε, όλα ήταν εισαγόμενα.

Τα τελευταία αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως είπε ο κύριος Νικολαΐδης, αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι παγκύπριο και πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα και σε άλλες περιοχές.

 Οι δηλώσεις του Δημάρχου Λεμεσού έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης παραλαβής στο Δημοτικό Μέγαρο ενός μηχανήματος απολύμανσης, χορηγία του ομίλου Δημητριάδη, αξίας 4,500 χιλιάδων ευρών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νίτσα Παύλου