Η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητισμό της Κύπρου. Το πρόγραμμα των αθλητικών διοργανώσεων στη χώρα μας, σε σύγκριση με το πώς ήταν τη Δευτέρα, έχει ανατραπεί εντελώς. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις εξελίξεις γύρω από τα μέτρα που λαμβάνονται στον αθλητικό κόσμο της Κύπρου για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού. 

Συνεχής ενημέρωση 

Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης = Διακοπή όλων των πρωταθλήματων στην πετόσφαιρα για την περίοδο 2019-20

Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού = Αναστολή της λειτουργίας του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» μέχρι τις 11 Απριλίου

Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού = Κλείσιμο των ιδιωτικών γυμναστηρίων και των ιδιόκτητων αθλητικών χώρων του Οργανισμού μέχρι τις 10 Απριλίου

Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης = Διακοπή της ΟΠΑΠ Basket League 

Με νεότερη ανακοίνωση η ΚΟΚ ενημερώνει: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξετάζοντας όλα τα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορονοϊού, και σε συνέχεια επαφών με την FIBA και με άλλες Εθνικές Ομοσπονδίες, καθώς βέβαια και με τα σωματεία της ΟΠΑΠ Basket League, έχει αποφασίσει όπως τερματίσει οριστικά το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα θα παραμείνουν σε προσωρινή διακοπή μέχρι την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Εάν κριθεί απαραίτητο αναλόγως και της εξέλιξης της πανδημίας, θα υπάρξει οριστική διακοπή και άλλων πρωταθλημάτων για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Αναφορικά με το θέμα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League, αυτό θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου = Αναστέλλονται όλες οι διοργανώσεις

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΠ λίγο μετά τις 15:00, αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αξιολογώντας τα δεδομένα που συνεχώς διαφοροποιούνται, μετά από εισήγηση του Προέδρου Γιώργου Κούμα, η ΚΟΠ αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών της διοργανώσεων, όλων των ηλικιών, όλων των κατηγοριών.

Η  τελική απόφαση λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με την UEFA και τις αρχές του Κράτους και αφού προηγήθηκε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Προτεραιότητα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αποτελεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών καθώς και όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η απόφαση που έχει ληφθεί.

Η απόφαση για αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν όποτε κριθεί αναγκαίο.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα Σωματεία μας για περιορισμό των προπονήσεων και  άλλων δραστηριοτήτων τους. Είμαστε βέβαιοι πως με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και ακολουθώντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τις οδηγίες των αρμοδίων, η κοινωνία μας θα βγει νικήτρια και από αυτή την περιπέτεια».

Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου = Αναβολή όλων των αγώνων μέχρι νεωτέρας

Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικού Αθλητισμού = Αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι 31 Μαρτίου

Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας = Αναβολή όλων των αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων επ’ αόριστον

Κυπριακή Ομοσπονδία καλαθόσφαιρας = Αναβολή όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων ΟΠΑΠ Basket League, Γυναικών Α’ κατηγορίας, Β1 και Β2 κατηγορίας, από σήμερα μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Επίσης, αναβλήθηκαν και όλοι οι αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και του τροχοκαθίσματος, μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League διακόπτεται οριστικά).

Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης = Αναβολή της 10ης αγωνιστικής των παγκύπριων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης που θα διεξαγόταν το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου. Το σωματείο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την αναβολή της διεθνούς κολυμβητικής συνάντησης Nicosia Grand Prix, καθώς επίσης και του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης Nicosia Waterpolo Cup που θα διεξαγόταν στις 24-26 Απριλίου και 5-8 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας = Αναβολή του Β’ Αγώνα Αξιολόγησης στο νερό που θα γινόταν το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαρτίου

Κυπριακή Ομοσπονδία Μικτών Πολεμικών Τεχνών = Κλείσιμο όλων των σχολών μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ το προγραμματισμένο Παγκύπριο πρωτάθλημα αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.

Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας = Αναβολή μέχρι νεωτέρας όλων των αγώνων

Κυπριακή Ομοσπονδία Μπάντμιντον =Αναβολή μέχρι νεωτέρας όλων των αγώνων

Κυπριακή Ομοσπονδία Μπιλιάρδου = Αναστολή όλων των παγκύπριων πρωταθλημάτων μπιλιάρδου μέχρι νεωτέρας

Κυπριακή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ = Ακύρωση των αγώνων “All stars 2020”

Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ = Ακύρωση του 32ου διεθνούς τουρνουά μπριτζ που θα γινόταν στην Κύπρο από τις 27 μέχρι και τις 31 Μαρτίου

Κυπριακή Ομοσπονδία Ντράγκον Μποτ = Ακύρωση όλων των διοργανώσεων μέχρι νεωτέρας

Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού = Αναστολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων  μέχρι νεωτέρας

Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης = Αναβολή επ’ αόριστον σε όλες  οι διοργανώσεις (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αποφασίστηκε διακοπή σε όλα τα πρωταθλήματα)

Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας = Αναβολή όλων των αγώνων ποδηλασίας που είναι προγραμματισμένοι μέχρι τις 31/3/2020

Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου = Αναβολή όλων των αγώνων των Πρωταθλημάτων Παίδων K14, K15, K16 και Κ17 και των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ με τους αγώνες της πρώτης κατηγορίας να είναι σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αναβάλλονται, αναλυτικά οι ανακοινώσεις στην αρχή του κειμένου).

Κυπριακή Ομοσπονδίας Τοξοβολίας = Αναβολή όλων αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι τις 30 Απριλίου. Το ομοσπονδιακό γήπεδο θα παραμένει κλειστό και αυτό μέχρι τις 13 Απριλίου.

Κυπριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ = Αναβολή όλων των αγώνων χειροσφαίρισης μέχρι νεωτέρας

Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου = Έκλεισαν όλες οι πίστες

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου = Αναβολή της «Ημέρας του Τένις» που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Μαρτίου

Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης = Αναστολή όλων των προγραμματισμένων αγωνιστικών δραστηριοτήτων, της λειτουργίας των ακαδημιών ανάπτυξης και της λειτουργίας των κλιμακίων επίλεκτων αθλητών/αθλητριών μέχρι τις 10 Απριλίου

Αναβολή όλων των διοργανώσεων στις Ομοσπονδίες Πολεμικών Τεχνών μέχρι νεωτέρας.