τελευταία ενημέρωση 15:55

Σειρά μέτρων για να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου:

  • αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία ορισμένων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας. Ο υπουργός είπε ότι ο αριθμός των επηρεαζόμενων σχολείων θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.
  • απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι το τέλος του μήνα.
  • ακυρώνονται όλες οι μαζικές εκδηλώσεις, όπως συναθροίσεις, συναυλίες και παρελάσεις μέχρι το τέλος του μήνα.
  • οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών μέχρι το τέλος του μήνα.
  • παραμένουν κλειστά τα τέσσερα οδοφράγματα (Οδού Λήδρας, Αστρομερίτη, Λεύκας και Δερύνειας) μέχρι την επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ποινικό αδίκημα σε περίπτωση που κάποιος αγνοήσει το μέτρο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων είναι ποινικό αδίκημα, σημειώνοντας ότι, καθώς το μέτρο αφορά και τους εκκλησιασμούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σχετικά και τον Αρχιεπίσκοπο.

Αναστολή μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επιπλέον, μόλις έγινε γνωστό ότι με απόφαση των πρυτανικών αρχών αναστέλλονται προληπτικά τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις 11 έως τις 25 Μαρτίου, σε συνέχεια της άμεσης απόφασης για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου. Για την ίδια περίοδο αναστέλλεται η λειτουργία του νηπιαγωγείου Λητώ Παπαχριστοφόρου και του βρεφοκομικού σταθμού του πανεπιστημίου. Σημειώνεται πως οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά.