Αναστέλλονται από αύριο 11 του μήνα μέχρι και τις 25 Μαρτίου όλα τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σε συνέχεια της άμεσης απόφασης για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά τη διαπίστωση ότι μέλη της Σχολής ενδεχομένως να ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, οι Πρυτανικές Αρχές αποφάσισαν αναστολή των μαθημάτων για περίοδο δύο εβδομάδων για προληπτικούς λόγους».

Αποφασίστηκε ακόμη η αναστολή της λειτουργίας για το κοινό και τους φοιτητές της Βιβλιοθήκης και του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, καθώς και του Νηπιαγωγείου Λητώ Παπαχριστοφόρου και του Βρεφοκομικού Σταθμού.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου θα λειτουργούν κανονικά.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, αναφέρει: «Θα ήθελα να τονίσω ότι το μέτρο της αναστολής είναι ένα προληπτικό μέτρο, ώστε με τον περιορισμό των συναθροίσεων να προστατέψουμε την κοινότητά μας και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εκδήλωσης κρούσματος. Αυτό απαιτεί βεβαίως και την ανάληψη προσωπικής ευθύνης, από τον καθένα μας, που καλείται να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».