Η ισπανική κυβέρνηση συνεδριάζει απο το πρωί, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα, λόγω κορωνοϊού.

                                                                                                                                                           Το μέτρο αυτό θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, μεταξύ άλλων απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού.                                                                               

Στο μεταξύ, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε χθες σε πρώτη ανάγνωση, την παράταση έως τις 16 Φεβρουαρίου στη Γαλλία της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ένα ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει περιορισμούς ενώπιον της κρίσης Covid-19.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, αναμένεται στη Γερουσία την Τετάρτη, για να πάρει το οριστικό πράσινο φως στις αρχές Νοεμβρίου.

Ακάθεκτος ο ιός στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες Σάββατο ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης της Covid-19, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 89 χιλιάδες νέες μολύνσεις, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα 80 χιλιάδες κρούσματα που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα.


Οι μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας ανέρχονται στη χώρα σε 8 εκατ 600 χιλιάδες ενώ οι θάνατοι σε 224.751, και οι δύο οι υψηλότεροι απολογισμοί στον κόσμο