Με ανακοίνωσή της η ΚΟΠ ενημέρωσε πως χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της ομοσπονδίας και εκπροσώπων των σωματείων γυναικείου ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

Η διοργάνωση του Γυναικείου Πρωταθλήματος Dimco 2020-2021 ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΚΟΠ μεταξύ αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας και εκπροσώπων των Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Της σύσκεψης προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκης, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά, του Οικονομικού Διευθυντή Ανδρέα Μωριά και αρμόδιων λειτουργών της Ομοσπονδίας.

Έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία Γυναικείου ποδοσφαίρου και κατατέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες θα τεθούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ προς έγκριση.

Ο κ. Βάκης τόνισε προς τους εκπροσώπους των Σωματείων τη θέληση της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι αποφάσεις για δημιουργία δύο νέων Πρωταθλημάτων Κοριτσιών Κ13 και Κ17.

Τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους για το άθλημα και τους επανέλαβε για άλλη μια φορά την πάγια θέση της ΚΟΠ για στήριξη των Σωματείων προκειμένου να καταφέρουν να ανταπροκριθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Τα Σωματεία ενημερώθηκαν για την επιχορήγηση με 1000 ευρώ κάθε ομάδας που θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ13, ενώ κάθε ομάδα του ιδίου Πρωταθλήματος θα λάβει επιπλέον επιχορήγηση 800 ευρώ για κάλυψη των μεταφορικών εξόδων.

Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ17 Mc Donald’s θα λάβουν επιχορήγηση 5.000 ευρώ η κάθε μια. Όσες ομάδες θα έχουν γυναίκα προπονήτρια, θα λάβουν επιπλέον επιχορήγηση 1000 ευρώ.