Η ΚΟΠ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία απαντά στον ΠΑΣΠ, ο οποίος αντέδρασε στην πρόταση της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για μείωση της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών. Ουσιαστικά η ΚΟΠ καλεί τον ΠΑΣΠ να προσέλθει σε διάλογο στη βάση της αρχικής της πρότασης.

Αναλυτικά:

Η ΚΟΠ υπέβαλε σήμερα προς τον ΠΑΣΠ κοινή πρόταση που ετοίμασαν η Ομοσπονδία και τα Σωματεία για διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν στις μισθοδοσίες των ποδοσφαιριστών, λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων. Με στόχο την πλήρη διαφάνεια, η ΚΟΠ έδωσε στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αυθημερόν, λάβαμε μια επιστολή από τον ΠΑΣΠ που καταθέτει κάποιους προβληματισμούς, μαζί με μαθηματικούς υπολογισμούς ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρει πως αναμένει μια πιο λογική πρόταση.

Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως η πρόταση ετοιμάστηκε μετά από σοβαρή μελέτη και εξέταση ανάλογων πρακτικών που εφαρμόστηκαν σε αλλά πιο προηγμένα πρωταθλήματα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Πανδημία του ιού COVID-19. Επιπλέον, σημειώνουμε πως για τη διαμόρφωση της πρότασης είχαμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA.

Καλούμε τον ΠΑΣΠ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου στη βάση της πρότασης που υποβάλαμε. Εάν η απάντηση στην πρόταση για διάλογο είναι αρνητική, τότε η Ομοσπονδία μαζί με τα Σωματεία, θα διαβουλευθούν για τους επόμενους χειρισμούς.

Επιπλέον, εάν ο ΠΑΣΠ έχει συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος, μπορεί να την υποβάλει προς την Ομοσπονδία.

Ως ΚΟΠ δεν πρόκειται να μπούμε σε δημόσιο διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τον επιβίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην μεγάλη μάχη κατά του κορωνοϊού και όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, προσβλέπουμε τη μέρα που θα επιστρέψουμε στα γήπεδα.