Με ανακοίνωσή της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημερώνει για τα όσα συζητήθηκαν νωρίτερα σήμερα στη σύσκεψη στο Προεδρικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος θα παρθούν πρώτιστα με γνώμονα την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το μέλλον του αθλητισμού στην Κύπρο, μετά και τις πρώτες αποφάσεις για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανάλυση των κυβερνητικών αποφάσεων, έγινε συζήτηση και δόθηκαν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, σε συνεννόηση με την υπόλοιπη ηγεσία της Ομοσπονδίας, θα προχωρήσει σε ενημέρωση της UEFA σε σχέση με τα δεδομένα που δημιουργούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τα πρωταθλήματα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ΚΟΠ και τα Σωματεία θα λάβουν τις αποφάσεις τους στο πλαίσιο που καθόρισε η UEFA και με γνώμονα πρώτιστα την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών και γενικότερα της κοινωνίας, αλλά και παράλληλα τη βιωσιμότητα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όλοι είμαστε επικεντρωμένοι στην επόμενη μέρα, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιόν μας. Οποιεσδήποτε καλοπροαίρετες δημόσιες δηλώσεις, αναλύσεις και εκτιμήσεις, είναι καλοδεχούμενες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσουν ή να προκαταλάβουν τις αποφάσεις μας.

Με αυτή την ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε το μήνυμα της κυβέρνησης για πειθαρχία στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων, για να μπορέσουμε ομαλά να πετύχουμε την έξοδο από την πανδημία του κορωνοϊού».