Θα πρέπει να  σταματήσει επιτέλους η συζήτηση περί εργαστηριακού ελέγχου όλου του πληθυσμού στην Κύπρο, γιατί αυτό είναι υπερβολικό, ασύμφορο και καταστροφικό, δεν αντικαθιστά τα απλά μέτρα που είναι σαφώς πιο αποδοτικά και δεν δημιουργούν ψευδές αίσθημα ασφάλειας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Ο καθηγητής Τσιούτης επισημαίνει πως ένα χρόνο μετά, μιλάμε για επανεκκίνηση, χωρίς όμως να εφαρμόζουμε καν αυτά που θα έπρεπε να είχαμε μάθει.

Τονίζει πως πρέπει να συνεχιστεί η εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό, προσθέτοντας πως είναι απίστευτο το ότι έπρεπε να γίνει υποχρεωτική ή ότι συνεχίζουμε κ συζητάμε για πλήρη κατάργηση της εργασίας από το σπίτι.

Καθώς και ότι θα πρέπει να υπάρξει πραγματική προσαρμογή χώρων, με βάση τη δραστηριότητα, τη ροή & κινητικότητα του κόσμου, τον αερισμό, καθώς και εκμετάλλευση εξωτερικών χώρων.

Τονίζει δε,  πως η μάσκα είναι  σημαντικό μέτρο ατομικής προστασίας όταν τη φοράμε σωστά, κάτι στο οποίο δεν υπήρξε βελτίωση στον επιθυμητό βαθμό.