Η Αμελί από το Καμερούν είναι 18 χρόνων και δεν πήγε σχολείο. Έφτασε στην Κύπρο το 2019 με τη μητέρα της και τον αδελφό της. Μόλις ξεκίνησε να μαθαίνει ελληνικά από…τηλεφώνου, από μια ομάδα εθελοντών από τη Λευκωσία, καθώς η σύνδεσή τους είναι αργή και ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες στον Πεδουλά, χωρίς θέρμανση, πλυντήριο, έπιπλα.

Η Αμελί όμως αγαπάει πολύ τη μουσική και δεν το βάζει κάτω, κι έτσι έμαθε το πρώτο της τραγούδι στα ελληνικά, το «Καλημέρα τι κάνεις» του Γιάννη Πάριου.

Η Αμελί μας έστειλε το βίντεο όπου τραγουδά με την υπέροχη φωνή της κι εμείς με μεγάλη χαρά το δημοσιεύουμε, μαζί με λίγα λόγια από την ίδια.

«Ονομάζομαι Λιζ Αμελί, είμαι 18 χρόνων και κατάγομαι από το Καμερούν. Ήρθα στην Κύπρο με τη μητέρα και τον μικρό αδελφό μου, τον Ντανιέλ, το 2019. Το όνειρό μου είναι να ασχοληθώ με τη μουσική και το θέατρο και θα ήθελα να φοιτήσω σε σχολή Μουσικής και Θεάτρου. Θέλω να πετύχω στη ζωή μου για να εξασφαλίσω ότι δεν θα λείψει τίποτε στην οικογένειά μου. Ευχαριστώ για τη στήριξη που βρήκα στην Κύπρο».