Συνολικά και αποτελεσματικά αντιμετωπίζει το πακέτο μέτρων που έχει καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων η Κυβέρνηση, το ζήτημα των εκποιήσεων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την Κυριακή, σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων» και ότι αυτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κ. Λετυμπιώτης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Ποταμού του Κάμπου, στον Ιερό Ναό στο Μούτταλο της Πάφου.

Ερωτηθείς για το θέμα των εκποιήσεων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Οικονομικών και μετά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει αποστείλει στη Βουλή των Αντιπροσώπων μια επιστολή στην οποία καταγράφεται το πακέτο μέτρων που θεωρούμε, θεωρεί και το Υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα και η Κυβέρνηση, ότι μπορεί να αντιμετωπίσει συνολικά, αποτελεσματικά το ζήτημα των εκποιήσεων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προστατεύοντας αφενός τους ευάλωτους δανειολήπτες, τους ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά λόγω των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων και της οικονομικής κρίσης που έχουμε διέλθει».

Αλλά την ίδια στιγμή, συνέχισε, να μη δίνει τη δυνατότητα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να εκμεταλλεύονται τους όποιους μηχανισμούς.

Θεωρούμε, σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης, «ότι μέσα από αυτό το πακέτο μέτρων υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα που μας ταλανίζει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, μέσα από συζητήσεις».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων ότι θα αναλογιστούν τις συνέπειες των αποφάσεων τους, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κατανοήσουν ότι μια εσφαλμένη απόφαση σε αυτή την περίπτωση για οριζόντια αναστολή των εκποιήσεων θα επιφέρει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στο σύνολο της κυπριακής οικονομίας», συμπλήρωσε.

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε και την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας, αλλά και τη δημοσιονομική μας σταθερότητα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ