Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έγινε στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας αλλά και του κυβερνώντος κόμματος.
«Λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα», ανάφερε στην ανάρτησή του στο Twitter δήμαρχος.
Ο δήμος ανακοίνωσε ότι η εκκλησία χρησιμοποιείται για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και η εκδήλωση δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι συντάχθηκε έκθεση, γιατί η εταιρεία δεν τήρησε τους όρους ενοικίασης και ως εκ τούτου δεν της επεστράφη η εγγύηση. Ο δήμος τόνισε ότι η εκκλησία θα αξιοποιηθεί στο μέλλον με σεβασμό στο ιστορικό παρελθόν της.
Το πάρτι πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική άδεια που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Σμύρνης.
Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου. «Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», υπογραμμίζει.
Πηγή: in.gr