Το Νέο Κύμα θα είναι παρόν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλους, ανέφερε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία», ο Γενικός Συντονιστής της Κίνησης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σημειώνοντας ότι το Νέο Κύμα θα κινηθεί στις εκλογές ως αυτόνομη οντότητα.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ακόμη ότι τον Μάρτιο θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές, ενώ απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Στόχος του Νέου Κύματος, βάζοντας στο επίκεντρο την επιστημονική τεκμηρίωση, είναι να ξαναφτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, σημειώνοντας ότι το Νέο Κύμα είναι ένα πολιτικό-κοινωνικό κίνημα και είναι start up γιατί ότι κάνει είναι κάτι καινούργιο, κάτι που είναι στα όρια της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος για το ότι τα 77 μέλη του Νέου Κύματος σήμερα είναι και τα πιο σημαντικά επιστημονικά στελέχη αυτής της κοινωνίας, ενώ σημείωσε ότι το Νέο Κύμα απαρτίζεται και από νέους ανθρώπους.

Όσον αφορά στο κυπριακό ο κύριος Χριστοφιδης ανέφερε ότι το άνοιγμα της Αμμοχώστου είναι μια οδυνηρή ήττα για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου.