Στα ίχνη και άλλων προσώπων βρίσκεται η Αστυνομία για την υπόθεση της κομπίνας των τσαρλατάνων γιατρών που αποσπούσαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποία αναμένεται να διατάξει την προσωποκράτηση τους.
Μετά από μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυρίως από τραπεζικά ιδρύματα συνελήφθησαν δύο άντρες, ηλικίας 52 ετών από τη Βουλγαρία και 25 ετών από το Πακιστάν, καθώς και μια γυναίκα ηλικίας 47 ετών από τη Βουλγαρία, όλοι κάτοικοι Λευκωσίας.

Οι αρχές ψάχνουν ακόμα ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό και φαίνεται ότι εμπλέκεται στις υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου οι τρείς συλληφθέντες επικοινωνούσαν κυρίως με ηλικιωμένα πρόσωπα μέσω τηλεφώνου, παριστάνοντας τους γιατρούς. Ακολούθως, ζητούσαν χρηματικά ποσά χιλιάδων ευρώ, για δήθεν επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις ή ιατρική περίθαλψη συγγενικών τους προσώπων.

Παριστάνοντας τους γιατρούς κατάφεραν σε τρείς περιπτώσεις να εξασφαλίσουν χρηματικά ποσά τριών, επτά και οκτώμιση χιλιάδων ευρώ. Συνολικά από τις 16 Απριλίου μέχρι τις τέσσερις Μαΐου, απέσπασαν το ποσό των 18 χιλιάδων πεντανκοσίων ευρώ.

Όπως πληροφορούμαστε η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο οι τρείς συλληφθέντες να σχετίζονται με περιπτώσεις δύο ιατρών μαϊμού που συνελήφθησαν προ ημερών στην επαρχία Πάφου και σήμερα είναι υπόδικοι αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράνομη απόσπαση χρημάτων. Για παρόμοια υπόθεση συνελήφθη ακόμα ένα πρόσωπο στην επαρχία Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες έχουν την ίδια εθνικότητα. Διερευνάται κατά πόσο η κομπίνα των ιατρών τσαρλατάνων είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται στην χώρα καταγωγής τους.

Τη μέγιστη προσοχή των πολιτών ώστε να μην εξαπατώνται από δήθεν γιατρούς που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα, εφιστούν τόσο η Αστυνομία όσο και Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος. Όπως αναφέρεται σε προειδοποιητικές ανακοινώσεις οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.