Θετική εξέλιξη σημειώθηκε αναφορικά με την πρώτη φάση του  παραλιακού πεζόδρομου Γερμασόγειας – Αγίου Αθανασίου, αφού εγκρίθηκε πρόσφατα από Διυπουργική Επιτροπή αίτημα του Δήμου Γερμασόγειας για χαλαρώσεις στον περί προστασίας της παραλίας κι απομένει η έκδοση της Πολεδομικής άδειας από την Πολεοδομία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για εκτέλεση του έργου.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς με την έκδοση της πολεοδομικής άδειας η Τοπική Αρχή  θα αναθέσει στους συμβούλους της να ετοιμάσουν δελτία ποσοτήτων ώστε να προκηρύξει προσφορές για κατακευαστικά έργα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα, τον ερχόμενο Οκτώβριο να προκηρυχθούν οι προσφορές, ώστε αρχές του 2023 να ξεκινήσει το έργο.

Τα κατασκευαστικά σχέδια για το έργο έχουν εκπονηθεί από την Πολεοδομία και δόθηκαν στο Δήμο, που ανέλαβε την προώθηση του.

Πρόβλημα προέκυψε με τον πεζόδρομο στο τμήμα μπροστά από το ξενοδοχέιο Crown Plaza, όμως συμφωνήθηκε το συγκεκριμένο κομμάτι να εξαιρεθεί της άδειας αρχικά, μέχρι να μελετηθεί και να δοθεί οριστική λύση.

Με αυτό το δεδομένο αναμένεται η πρώτη φάση του παραλιακού πεζόδρομου να ξεκινησει από την ανατολική πλευρά που θα καταλήξει ο πεζόδρομος στο ξενοδοχείο Μιραμάρε, όπου θα κατασκευαστεί γέφυρα και θα φτάσει μέχρι Columbia Beach στα δυτική πλευρά.

Σε μια 2η φάση της πρώτης φάσης ο πεζόδρομος θα επεκταθεί μέχρι τη δυτική πλευρά του ξενοδoχείου Crowne Plaza με γεφύρι που θα τον συνδέσει με τον πεζόδρομο στο Δασούδι ο οποίος θα τύχει ανακατασκευής και θα διαπλατυνθει.