Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ) ανακοίνωσε ότι προκύπτουν αλλαγές όσο αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής της προκριματικής φάσης για την επιλογή της εθνικής μας ομάδας esports στην καλαθόσφαιρα. 

Αναλυτικά:

Τις προηγούμενες ημέρες η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την δημιουργία της Εθνικής Κύπρου E-Sports, η οποία θα συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις E-Sports που θα πραγματοποιούνται από την FIBA από εδώ και στο εξής, με πρώτη συμμετοχή μέσα στον Ιούνιο του 2020.

Η FIBA έχει ενημερώσει πως το FIBA esports Open 2020 στο οποίο θα συμμετέχει η Κύπρος τον Ιούνιο, μεταφέρεται από τις 9 Ιουνίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στις 19, 20 και 21 Ιουνίου 2020.

Παράλληλα η ΚΟΚ σε συνεννόηση με την FIBA μεταφέρει το τουρνουά προκριματικής φάσης που ήταν προγραμματισμένο στις 30 Μαΐου, στις 9 Ιουνίου. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Inspot Λευκωσίας, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 και από τους αγώνες θα διαφανούν τα μέλη που θα απαρτίζουν την Εθνική Κύπρου E-Sports της φετινής σεζόν.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε αναμετρήσεις 1 vs 1 στην κονσόλα Sony Playstation 4 και στο βιντεοπαιχνίδι ΝΒΑ 2Κ20. Μία ακόμα σημαντική αλλαγή στην οποία έχει προχωρήσει η FIBA, αφορά την ηλικία των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπορούν πλέον να είναι άνω των 16 ετών (αντί άνω των 18 ετών όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια της FIBA για την συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα E-Sports θα σταλούν στους συμμετέχοντες μέσω email.

Η τελική επιλογή της Εθνικής Κύπρου E-Sports θα αποτελείται από έξι παίκτες, όπου πέντε θα αγωνίζονται στους αγώνες και ένας θα αποτελεί την αλλαγή. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στη Κύπρο για την δημιουργία της Εθνικής Κύπρου E-Sports μπορούν να το κάνουν στον σύνδεσμο, το αργότερο μέχρι την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020: https://forms.gle/LzY5TQttYPSThwtL7

Το τουρνουά στηρίζει η Inspot Cyprus η οποία θα αποτελέσει την επίσημη έδρα της Εθνικής Κύπρου E-Sports στις μελλοντικές διεθνείς διοργανώσεις. Χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά είναι η ιστοσελίδα Cyprus Gamers.

Πληροφορίες τουρνουά επιλογής Εθνικής Κύπρου E-Sports:

Ημερομηνία: 09 Ιουνίου 2020

Ώρες: 17:00 – 21:00

Ηλικίες: 16+

Χώρος: Inspot Λευκωσίας

Διεύθυνση: Σπύρου Κυπριανού 20, Λευκωσία 1075

Κονσόλα: Playstation 4

Παιχνίδι: NBA 2K20