Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ (δες εδώ) αναφέραμε ότι επικρατούν δύο τάσεις στην ΚΟΕ. Ουσιαστικά είχαμε γράψει ότι είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν φέτος οι εκλογές και αυτοί που θεωρούν ότι καλύτερα οι εκλογές να μετατεθούν για την νέα χρονιά.

Όπως πληροφορείται ο ραδιοσταθμός μας, τη δεδομένη στιγμή φέρεται να έχει προβάδισμα η τάση που είναι υπέρ του να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΚΟΕ την φετινή χρονιά. Οι εκλογές κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν το φθινόπωρο, είτε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Επίσης οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν αυξηθεί από δύο σε τρεις.

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο της ΚΟΕ, Ντίνο Μιχαηλίδη, τους προηγούμενους μήνες αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, όμως αυτή την στιγμή είναι καλύτερα και έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του. Ο κ. Μιχαηλίδης συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές ή όχι.

Συνεχίζουν να υπάρχουν ψίθυροι οι οποίοι υποστηρίζουν το δεύτερο σενάριο της μετάθεσης των εκλογών, όμως κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στην παρούσα φάση.

Κωνσταντίνος Νικολάου