Έχουν κλείσει οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού, με κατεύθυνση την Πάφο, από την έξοδο της βιομηχανικής περιοχής Ανατολικού, λόγω εκδήλωσης διαμαρτυρίας μεταξύ 7.00 και 9.00 το πρωί.

Τη δίωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εταιρείες κατασκευής σκυροδέματος και λατόμευσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, όπου ρυθμίζουν και διοχετεύουν την τροχαία κίνηση μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Από την πλευρά της, η Όλγα Αθηνοδώρου, εκπρόσωπος των εταιρειών, δήλωσε ότι οι εταιρείες του κλάδου διαμαρτύρονται για την έλλειψη υλικών λατόμευσης στις υφιστάμενες ζώνες λατόμευσης της επαρχίας Πάφου και κυρίως στην κοινότητα Ανδρολύκου.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε, μετά την διευθέτηση συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.

Η σημερινή κινητοποίηση περιλαμβάνει το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το πρωί. Οι κατασκευαστές σκυροδέματος και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λατομεία διαμαρτύρονται για πολύχρονη καθυστέρηση στον καθορισμό νέων ζωνών, τη στιγμή που, όπως λένε, τα αποθέματα στις υφιστάμενες έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ