Αντιμέτωπη με το δεύτερο και, όπως όλα δείχνουν, μεγαλύτερο, κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς ολοένα και περισσότερα κράτη – μέλη επαναφέρουν αυστηρούς περιορισμούς.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα το βράδυ, αφού ο Γάλλος ηγέτης είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία, καθώς παρουσιάζει τεράστια έξαρση τα τελευταία 24ωρα.

Οι αρμόδιες αρχές στην Πολωνία ανακοίνωσαν το κλείσιμο των σχολείων και των εστιατορίων για δύο εβδομάδες, ενώ η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δρόμους.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 22 χιλιάδες κρούσματα.

Προς γενικό lockdown στην Ελλάδα

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κι οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και η χώρα προσανατολίζεται σε ένα γενικό lockdown. Απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάστηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπου ξεπέρασαν πρώτη φορά τα 1.000, και μάλιστα κατά πολύ, φθάνοντας στα 1.259. Την ίδια ώρα και οι νεκροί είναι περισσότεροι κατά 12. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32.752.

Ανησυχητική η κατάσταση και στην Κύπρο

Στους 28 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
Από τους 28 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, πέντε άτομα βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η γενική κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Σήμερα τα ξημερώματα ένας ασθενής διακομίσθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 67 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.