Τον πέμπτο της αγώνα έδωσε xθες το βράδυ η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης UEFA Women’s EURO 2021.

Τέσσερις ημέρες μετά το παιχνίδι στο ΑΕΚ Αρένα, αντιμετώπισε ξανά την Πορτογαλία στο Estádio António Coimbra Da Mota του Εστορίλ.

Μεγάλη προσπάθεια στενή ήττα με 1-0 για την Εθνική μας και άνοδος της Πορτογαλίας στη δεύτερο θέση στον 5ο όμιλο.

Η ομάδα μας με πολύ καλή μεσοαμυντική οργάνωση κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και στις αντεπιθέσεις της προσπάθησε να απειλήσει την εστία της Πορτογαλίας με τα μακρινά σουτ της Αριστοδήμου και της Φρίντα.

Η Πορτογαλία συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να είναι όμως ιδιαίτερα απειλητική. Στο 60ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ και προσπάθεια από αντίπαλο ποδοσφαιρίστρια, η μπάλα κτύπησε στην Χαραλάμπους και κατέληξε στα δίκτυα, 1-0.

Ο Άγγελος Τσολάκης πραγματοποίησε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Λάρνακας.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τις Ε. Ττάκα, Χ. Χαραλάμπους, Ε. Σιακαλλή (61′ Κ. Βασιλείου), Χρ. Σολωμού, Φ. Σάββα, Α. Βιολάρη (74′ Κ. Αδάμου), Σ. Παπαδοπούλου, Στ. Αντωνίου (46′ Γ. Ξενοφώντος), Ε. Αριστοδήμου (61′ Λ. Χρυσοστόμου), Φρίντα, Ε. Γιάννου (83′ Μ. Χάλιου).

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Άγγελος Τσολάκης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Πορτογαλία στο Εστορίλ δήλωσε:

«Οι ποδοσφαιρίστριες μας κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια και νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες και απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο όπως την Πορτογαλία.

Δουλέψαμε σκληρά σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι ποδοσφαιρίστριες μας ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό και απόψε επιβεβαίωσαν ότι συνεχίζουμε τη βελτίωση μας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση με πανίσχυρες ομάδες.

Μεσοαμυντικά λειτούργησε εξαιρετικά το πλάνο μας και δεχτήκαμε το γκολ σε μια άτυχη στιγμή. Επαναλαμβάνω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και συγχαίρω τα κορίτσια για την παρουσία τους και εδώ στο Εστορίλ, αλλά και στον πρώτο μας αγώνα».

Οι αγώνες της Εθνικής μας στον 5ο όμιλο:

30.08.2019: Σκωτία – Κύπρος 8-0

07.11.2019: Φινλανδία – Κύπρος 4-0

11.03.2020: Κύπρος – Αλβανία 0-2

23.10.2020: Κύπρος – Πορτογαλία 0-3

Χθες σε άλλο παιχνίδι για τον όμιλο μας η Φινλανδία νίκησε με 1-0 τη Σκωτία.