Στον έλεγχο 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν στην πρώτη φάση άρσης μέτρων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά από πρόταση του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής που εξ αρχής εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση των ελέγχων στον πληθυσμό της Κύπρου και σε συνέχεια του Προγράμματος ελέγχου 20.000 εργαζόμενων στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Εθνική Φρουρά, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, του Προγράμματος ελέγχου 2.000 εργαζόμενων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων και οίκους ευγηρίας, καθώς και του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 800 ατόμων».

Στο νέο πρόγραμμα, όπως επισημαίνεται, θα εξεταστούν 20.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα επαναδραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων της α’ φάσης και οι οποίοι θα έρχονται σε άμεση επαφή με κοινό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις και τον τρόπο διενέργειας της εξέτασης, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύστασης από το υπουργείο Υγείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου που εξυπηρετούν κοινό, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση μασκών στις επιχειρήσεις αυτές, για κάλυψη μέρους των αναγκών τους.

Μάσκες θα παραχωρηθούν δωρεάν και στις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου προσέρχεται κοινό.