Η Αστυνομία έχει ενημερωθεί για το βίντεο στο οποίο καταγράφεται  άνδρας να χτυπά γυναίκα η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της βρέφος στη μέση του δρόμου, στη Λάρνακα, που κυκλοφορεί στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ χθες το βράδυ έγινε καταγγελία από το θύμα και έχει ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό του δράστη.

Επίσης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να εντοπιστούν βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή.

Η Νομική Υπηρεσία σε ανάρτηση στο Twitter αναφέρει σε σχέση με το βίντεο που αναρτήθηκε, πως ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησε σχετικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

Ανακοίνωση σχετικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο όπου άντρας χτυπά γυναίκα στο δρόμο εξέδωσε και η  Επιτρόπος Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου, καλώντας  την Αστυνομία να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του περιστατικού.

“Οι σκηνές του βίντεο είναι σοκαριστικές και το συγκεκριμένο περιστατικό υποβαθμίζει την Κύπρο και τον πολιτισμό μας».

Εκφράζει δε ανεπιφύλακτα τη συμπαράσταση της στην άτυχη μητέρα που βρέθηκε στο δρόμο» αυτού του αχαρακτήριστου ανθρώπου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά .

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά ο άνδρας χτυπά στο πρόσωπο τη γυναίκα, η οποία έχει στα χέρια της βρέφος και στη συνέχεια επιτίθεται σε άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο δράστης της επίθεσης φαίνεται να πώλησε ελαττωματικό αυτοκίνητο στη γυναίκα, η οποία ενημερώθηκε σχετικά από μηχανικό και όταν τον επισκέφθηκε, η αντίδραση του ήταν αν ασκήσει βία εναντίον της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη.