Στη σύλληψη 69χρονου, ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, οδήγησε ο τραυματισμός σκύλου ράτσας Ροτβάιλερ, ο οποίος εντοπίστηκε το Σάββατο σε κάδο σκουπιδιών, μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, αλλά τελικά υπέκυψε.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από πληροφορία, αστυνομικοί εντόπισαν τον σκύλο τραυματισμένο μέσα σε σακούλα και εντός κάδου σκουπιδιών. Μεταφέρθηκε σε ιδιώτη κτηνίατρο για περίθαλψη από τον 39χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά.
 
Σήμερα το πρωί, ο σκύλος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 69χρονου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος.
 
Συγκεκριμένα, ο 69χρονος φέρεται να είχε εντοπίσει τραυματισμένο το σκυλί και να το πέταξε στον κάδο, ενώ ο ίδιος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.
 
Ο 69χρονος, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα σχετικά με τον περί προστασίας και ευημερίας των ζώων Νόμο, αφέθηκε ελεύθερος.
 
Τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου αναμένεται να διαφανούν με την εξέτασή του από αρμόδιο λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζει ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λεμεσού.

ΚΥΠΕ