Στις διαδικασίες, σε συνδυασμό με την πανδημία αυτή τη φορά, φαίνεται να κόλλησε η εκτέλεση των εργασιών κατασκευής διαχωριστικής νησίδας και δημιουργίας παρόδιων χώρων στάθμευσης επί της Θεόδωρου Ποταμιάνου στα Κάτω Πολεμίδια.

Το κανάλι 6 υπήρξε δέκτης, τις τελευταίες μέρες, νέων παραπόνων από πολίτες για την καθυστέρηση στην κατασκευή νησίδας στη λεωφόρο Ποταμιάνου, που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να σταματήσουν οι δεξιόστροφες κινήσεις προς το εμπορικό κέντρο, με τις οποίες προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και σοβαρά δυστυχήματα.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Πολεμιδιών, Μάριο Κουκλή, ο οποίος μας ανέφερε πως αυτή την περίοδο εκκρεμεί η διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή σε χρόνο που βρίσκονται σε λειτουργία τα γύρω εκπαιδευτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκλή, οι διαχειριστές του χώρου διενήργησαν κυκλοφοριακή μελέτη η οποία απορρίφθηκε από τα Δημόσια Έργα, διότι εκείνη την περίοδο δεν λειτουργούσαν τα σχολεία.

Οπότε, αναμένεται να διενεργηθεί η μελέτη μετά το άνοιγμα των σχολείων που επίκειται, όπως ανακοινώθηκε χθες από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, για να μπορέσει να εκτελεστεί το έργο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργασίες κατασκευής διαχωριστικής νησίδας και δημιουργίας παρόδιων χώρων στάθμευσης επί της Θεόδωρου Ποταμιάνου στα Κάτω Πολεμίδια προγραμματιζόταν να εκτελεστούν πριν το τέλος του 2020, όπως ανέφερε παλαιότερα στον σταθμό μας ο δήμαρχος Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου.

Ως γνωστό, την εκτέλεση των έργων ανέλαβαν τα πολυκαταστήματα που στεγάζονται στον χώρο του πρώην Ορφανίδη, αφού έχουν περιληφθεί στους όρους για την έκδοση πολεοδομικής άδειας γι’ αυτά, δεδομένου ότι οι άδειες που κατέχουν είναι παλιές και δεν είναι σε ισχύ.

Ο δήμος Πολεμιδιών έχει κινηθεί νομικά εναντίον των καταστημάτων, όμως τους έχει δοθεί παράταση από το δικαστήριο προκειμένου να συμμορφωθούν και να εκδοθούν οι άδειες.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή νησίδας βρισκόταν και στους όρους της άδειας της Υπεραγοράς Ορφανίδη, η οποία λειτούργησε τον Νοέμβριο του 1995, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε.