Σε καθαρισμό της περιοχής έξω απο το Πράσινο Σημείο στην Φασούλα μαζί με εθελοντές και την ΜΚΟ City Friends Club, θα προβεί το  Συμβούλιο Εκμετάλλευσης και Διάθεσης Αποβλήτων Λεμεσού, το ερχόμενο Σάββατο 2 Απριλλίου δτις 9 το πρωί.

Το ΣΕΔΑΛ ξεκίνησε την δράση αυτή από την περασμένη εβδομάδα απομακρύνοντας περίπου 50 τόνους απόβλητα, που μεταφέρθηκαν στη μονάδα διαχείρισης που λειτουργεί στη Φασούλα.

Πρόκειται για απόβλητα τα οποία εναπόθεσαν παράνομα διάφοροι, τον τελευταίο χρόνο.

Από το ΣΕΔΑΛ μας ανέφεραν πως το Συμβούλιο αποφάσισε να βάλει ενα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λόγω του ότι ασυνήδειτοι αποθετούν παράνομα απόβλητα γύρω από το πράσινο σημείο.

Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός το Σάββατο, θα δεντροφυτευθεί ο χώρος και θα περιφραχτεί ώστε να προστατευθούν τα δέντρα και μην υπάρχει προσβαση για απόρριψη αποβλήτων.

Όπως μας λέχθηκε οι περιοχές γύρω από τα άλλα πρασινα σημεία της Λεμεσού είναι διατηρούντια πλέον πεντακάθαρες, αλλά στη Φασούλα επειδή το πράσινο σημείο βρίσκεται σε απόμερη περιοχή εξακολουθεί να υφίσταται το προβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο χθες, μέρα μεσημέρι εντοπίστηκαν από λειτουργους του Συμβουλίου 4 πρόσωπα να  απορρίπτουν παράνομα απόβλητα στην περιοχή κι εκδιώχθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας σε επίπεδο Ένωσης Δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη νομικές διεργασίες προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετηθούν κάμερες στα πράσινα σημεία, για να τεθεί φραγμός στην παράνομη απόρριψη αποβλήτων έξω από αυτά.

Παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες από το Τμήμα  Περιβάλλοντος για καλύτερη στελέχωση του τομέα Ελέγχου των Αποβλήτων, ώστε να ελέγχεται καλύτερα και η παράνομη απόρριψη.