Οπισθοχώρησε τελικά η κυβέρνηση και δέχθηκε την αποβίβαση των επιβατών δύο πτήσεων της EasyJet που έφτασαν από τη Μεγάλη Βρετανία στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου χωρίς τα αναγκαία πιστοποιητικά υγείας, παρά το γεγονός ότι από την αναγγελία του μέτρου, η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος μετέβη εσπευσμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Σε έντονο ύφος, ο υπουργός είπε ότι οι επιβάτες τελικά δεν θα σταλούν πίσω στη χώρα από όπου αφίχθηκαν, αλλά θα κατέβουν και θα πάνε σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Επισήμανε δε ότι η αεροπορική εταιρεία παρανόμησε καθώς δέχθηκε να επιβιβάσει στο αεροσκάφος της άτομα που δεν είχαν το ιατρικό πιστοποιητικό που ζητήθηκε και έτσι αύριο, μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα, θα εξεταστούν μέτρα κατά της εταιρείας. Μιλώντας νωρίτερα με υπεύθυνο της εταιρείας, τους διαβεβαίωσε ότι υπήρχαν τα πιστοποιητικά.

«Υπήρχε ΝΟΤΑΜ και δεν έπρεπε να επιβιβαστούν», ανέφερε ο Γ. Καρούσος και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ξανά την αποβίβαση επιβατών που δεν φέρουν πιστοποιητικό. Σημείωσε ότι τα αεροσκάφη που φτάνουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν επιβάτες.

«Αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε κάποιους συμπατριώτες μας που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό -είπε ο υπουργός- η κυβέρνηση αναμένεται αύριο να ανακοινώσει τί θα γίνεται σε περιπτώσεις όπου Κύπριοι είχαν πάει είτε για διακοπές σε μια χώρα, είτε για επαγγελματικούς χώρους και τώρα έχουν εγκλωβιστεί εκεί».

Διαβάστε σχετικά: Ένταση στα αεροδρόμια – Επιστρέφουν οι Κύπριοι φοιτητές χωρίς πιστοποιητικά