Ένταλμα σύλληψης εναντίον 29χρονου ο οποίος φέρεται ως ο καθοδηγητής πίσω από το κύκλωμα παραγωγής crystal ice για το οποίο συνελήφθησαν ήδη 5 πρόσωπα, εξέδωσε το πρωί η Αστυνομία. Ο 29χρονος καταζητείται ήδη από την Αστυνομία και για την υπόθεση απαγωγής με σκοπό τον φόνο, του 31χρονου Ahmed Zaidan, ο οποίος απουσιάζει από την οικία του από τον περασμένο Φεβρουάριο και εκτιμάται πως δολοφονήθηκε.

Οι πέντε που έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και το διάταγμα κράτησής τους ανανεώθηκε για άλλες εφτά ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 4 από τους 5 συλληφθέντες είχαν ανακριθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης εξαφάνισης του Zaidan.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), Στέλιος Σεργίδης, ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που είχαν ότι οι ύποπτοι ασχολούνταν με την παραγωγή crystal ice στην Κύπρο. Σύμφωνα με τις αναλύσεις του κρατικού χημείου σε ουσίες που εντοπίστηκαν σε υποστατικά των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε, όπως είπε ο κ. Σεργίδης, ότι αυτές περιείχαν μεθαμφεταμίνη και κάποιες αυτές αποτελούν το πρώτο στάδιο παραγωγής.

Στις έρευνες που έγιναν χθες σε υποστατικά που διατηρούν οι ύποπτοι, σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, βρέθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι μπορούσαν να κάνουν εσωτερική παραγωγή κάνναβης. Αναφερόμενος στον 29χρονο που καταζητείται, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ είπε ότι φαίνεται να είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην παραγωγή Crystal Ice στην Κύπρο. Παράλληλα, φαίνεται να εμπλέκεται σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που εξετάζει το ΤΑΕ Λεμεσού.  

Μιλάμε πλέον, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σεργίδης, για μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα στην οποία πιθανόν εμπλέκονται άτομα από διάφορες χώρες αλλά και από τα κατεχόμενα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ ανέφερε ακόμα ότι αναμένεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ ψάχνουν ακόμα ένα υποστατικό το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι ως εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, η Αστυνομία έχει εσωτερικό σημείωμα του περασμένου Μαρτίου, στο οποίο γίνεται λόγος για δύο αραβόφωνες ομάδες με μέλη και από άλλες χώρες, που μάχονται για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών σε τρεις επαρχίες. Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις εντοπίστηκαν μετά τη διερεύνηση εξαφάνισης του Zaidan τον Φεβρουάριο στην Λεμεσό. Το εσωτερικό σημείωμα συνεχίζει ότι οι εγκληματικές οργανώσεις ασχολούνταν, σύμφωνα με την παρακολούθηση, με εμπρησμούς, διαρρήξεις, κατασκευή και προμήθεια ναρκωτικών και λαθρεμπόριο και δεν αποκλείεται να υπάρχουν πλοκάμια στα κατεχόμενα και σε άλλες χώρες.

Νίτσα Παύλου