Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών  συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας.

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε εκ νέου την αποφασιστικότητα του για την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ στη βάση της φιλοσοφίας που θεσμοθετήθηκε, διασφαλίζοντας τα οφέλη προς το σύνολο της κοινωνίας από τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε ποτέ στην Κύπρο.

O Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι το νομοσχέδιο «Ο Συνήγορος του Ασθενούς», το οποίο δημιουργείται για την καλύτερη εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών, θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων τις επόμενες εβδομάδες.

H ΟΣΑΚ ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη δημιουργία εφαρμογής (application) η οποία θα δίνει το δικαίωμα στον ασθενή να εκφράζει το βαθμό ικανοποίησης του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας και υγείας εντός του ΓεΣΥ.

Η υιοθέτηση της εφαρμογής θα δώσει συνάμα τη δυνατότητα εντοπισμού φαινομένων κατάχρησης του συστήματος. Η υπό αναφορά εφαρμογή θα είναι εξατομικευμένη και θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη με το λογισμικό της πλατφόρμας του ΓεΣΥ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενέκρινε επίσης το αίτημα για αύξηση της ετήσιας χορηγίας της ΟΣΑΚ ενώ θα μελετηθεί το αίτημα τους για  χρηματοδοτική συνδρομή του κράτους για ανακαίνιση των κτιριακών τους υποδομών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου Μάριος Κουλούμας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση τους από την συνάντηση και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο εγγυητής της συνέχισης της μεγάλης μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.